Opgeven voor een verenigingsactiviteit

Woensdag 27 oktober. Geurt Brinkgreve-lezing in de Oosterkerk

Op 27 oktober, 's avonds om 20.00 uur, viert de VVAB de verjaardag van Amsterdam met een feestelijke bijeenkomst waarop dit jaar de Geurt Brinkgreve-lezing zal worden uitgesproken door Coert Peter Krabbe over zijn belangwekkende boek Huizen van fortuin, Wooncultuur aan de Amsterdamse grachten 1860-1920. Over Amsterdamse grachtenhuizen is al veel geschreven, maar dit boek wijkt af van het gros van de publicaties over dit onderwerp. De bestaande boeken zijn in de regel huizenportretten, oftewel dat een huis met zijn bouw- en bewoningsgeschiedenis centraal staat. In Huizen van fortuin is gekozen voor een thematische behandeling. De rode draad in het boek vormt het spanningsveld tussen tradities en modernisering. Dit dualisme is kenmerkend voor vrijwel alle architectuur die in dit tijdvak aan de grachten is gerealiseerd.

Plaats/tijd: Oosterkerk, Wittenburgergracht 25, 20.00 uur, zaal open 19.00 uur. De Amsterdam Verjaardag, georganiseerd door de VVAB, is een openbare bijeenkomst. Introducées zijn welkom. Opgave is wel nodig vanwege de corona-regels.

[Meer lezen over de Verjaardag van Amsterdam]

Toegangsregels in verband met corona
Bij de ingang wordt een 'coronatoegangsbewijs' gevraagd. Een papieren of digitaal coronatoegangsbewijs (QR-code) kan op drie manieren worden verkregen of aangemaakt: 1. Op basis van een negatieve testuitslag, 2. Op basis van een herstelbewijs na besmetting, 3. Op basis van een vaccinatiebewijs. Deelnemers die voor hun toegangsbewijs een beroep willen doen op 'testen voor toegang' kunnen terecht op: https://www.testenvoortoegang.org/ NB: Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt.

Deze excursie heeft al plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om u zich voor deze excursie op te geven.

[Agenda]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.