In memoriam

Hans Lagas overleden

Op 1 augustus 2005 overleed op 67-jarige leeftijd Hans Lagas. Op 8 augustus begeleidden familie en vrienden hem op zijn laatste reis door Amsterdam, per boot naar de begraafplaats Zorgvlied.

Hans was al vanaf 1990 lid van onze Ledenwerf/Excursiecommissie, de laatste jaren als voorzitter. De vergaderingen vonden plaats in zijn huis aan de Prinsengracht, met de gevelsteen met drie sterren uit het jaar 1743, die ook zijn overlijdenskaart sierde. We hebben Hans gekend als een groot liefhebber van Amsterdamse architectuur. Hij wist veel over de stad en kon er met aanstekelijk enthousiasme over vertellen, onder andere op rondleidingen die hij als Mee in Mokum-gids leidde. Dat hij anderen graag deelgenoot maakte van zijn liefde voor Amsterdam blijkt o.m. uit een brief die hij eens aan al zijn collega-artsen en -tandartsen in Amsterdam stuurde, met de vraag of zij niet lid wilden worden van onze vereniging. Op het antwoordstrookje onderaan kon je invullen of je wel of niet in aanmerking wilde komen voor een extra exemplaar van het tijdschrift Binnenstad – ‘voor in de wachtkamer’.
Hans was al geruime tijd ziek, maar ondanks zijn ziekte bleef hij tot op het laatst excursies organiseren. Behalve van architectuur en muziek, hield hij erg van de natuur. De laatste excursie die hij voor onze vereniging organiseerde was de wandeling met stadsbioloog Remco Daalder op 3 september – hij zou deze excursie echter niet meer meemaken. Wij danken hem voor zijn inspanningen voor onze vereniging en wensen zijn vrouw Hilde, familie en vrienden sterkte met hun verlies.

Walther Schoonenberg,
voorzitter

(Uit: Binnenstad 213, oktober 2005)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.