Bierfiets moet verboden worden

Uit berichten in de media hebben wij begrepen dat wethouder Gerson de beslissing of de ‘bierfiets’, een rondrijdende biertap, wel of niet verboden moet worden, wil overlaten aan de stadsdelen. De Vereniging heeft daarom in een raadsadres een beroep op het stadsdeel Amsterdam-Centrum gedaan om de bierfiets niet te beperken tot bepaalde routes – hetgeen in de media als oplossing werd gesuggereerd – , maar geheel te verbieden.

In onze mening bestaat het bijzondere karakter van de historische binnenstad mede uit de gemengde functie van wonen en werken. Hierdoor is de stad niet verworden tot een toeristisch pretpark zoals veel andere oude binnensteden in de wereld. Dat is een groot goed dat verdedigd dient te worden. De druk op de binnenstad is momenteel bijzonder groot. Dat betekent het maken van keuzes om te voorkomen dat de gemengde functie wordt bedreigd en de binnenstad een lawaaiig pretpark wordt. De bierfiets is een schoolvoorbeeld van een pretparkfunctie. Door de versterkte muziek en het gedrag van de vaak net wat al te vrolijke drinkers veroorzaakt de fiets geluidsoverlast voor bewoners en bedrijven en bovendien vormt hij een gevaar voor andere verkeersdeelnemers. Het is daarom nodig dat het stadsdeel een krachtig signaal geeft en duidelijk laat zien het de binnenstad op een betere manier gebruikt wil zien.

Walther Schoonenberg

(Uit: Binnenstad 237, december 2009)

[Raadsadres]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel 2 reacties op dit artikel.

De bierfiets is voor mij het toppunt van overlast door de horeca.
Er is veel meer overlast van de horeca in de vorm van lawaai (muziek en schreeuwende klanten), mensen die op het terras staand hun drankje nuttigen (dit mag al sinds jaren niet), uitdijende terrassen en de vele illegale terrassen. D..
[Meer lezen]

 Basil de Visser 14/10/2009 11:42:28

Zolang dergelijke vrolijke uitspattingen tot een zeldzaamheid behoren, mag Amsterdam ook weer geen plaats worden waar uitsluitend bestuurders en regenten heersen. Immers, de moderne naoorlogse charme van Amsterdam bestaat voor een belangrijk deel uit de vrijheid die er heerst. Maar waar trek je de g..
[Meer lezen]

 Wil van der Reijden 14/10/2009 10:44:19

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.