Nieuws

Monumentenstatus voor gebouw Jan Leupen?

De vereniging heeft de gemeentelijke monumentenstatus aangevraagd voor het onderwijsgebouw van Jan Leupen uit 1964 van de Universiteit van Amsterdam (UvA) op de hoek van de OZ Achterburgwal en de Slijkstraat.
[Meer lezen]

MUPI's in de rechtbank

Donderdag 7 maart 2019 vond de zitting plaats van de rechtbank over het verzoek van JCDecaux voor een voorlopige voorziening inzake de intrekking van de vergunning voor het plaatsen van 28 digitale MUPI's in de Amsterdamse binnenstad.
[Meer lezen]

Beroep tegen besluit op bezwaar Oude Kerk

De VVAB heeft beroep aangetekend bij de rechtbank Amsterdam tegen het besluit op bezwaar inzake het rode raam in de Heilig Grafkapel van de Oude Kerk. De vereniging heeft een 14 pagina's lang beroepsschrift met een vuistdik pakket bijlagen aan de rechtbank gezonden.
[Meer lezen]

Beroep tegen bestemmingsplan Sluisbuurt

De VVAB heeft beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan Sluisbuurt bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De vereniging voert in haar beroepsgronden aan dat het bestemmingsplan in strijd is met het vigerende hoogbouwbeleid. Op deze locatie was hooguit een hoogbouwaccent mogelijk, niet een complete hoogbouwwijk met alle gevolgen van dien.
[Meer lezen]

Keizersgracht wandelpromenade

In de plannen voor een autoluwe stad, kan het college veel meer ambitie tonen, stelt VVAB-voorzitter Rogier Noyon. 'Op een wandelboulevard komt de oude stad echt tot zijn recht.' Dit ­opinieartikel schreef hij voor Het Parool.
[Meer lezen]

Be√ęindig de raamprostitutie

Volgens de VVAB is het tijd de prostitutie op de Wallen naar binnen te verplaatsen. De sekswerkers zijn een toeristische attractie geworden. "Laat de sekswerkers hun diensten aanprijzen via internet en vervolgens uitoefenen in zo veilig mogelijke bordelen", schrijft de VVAB in een brief aan de burgemeester.
[Meer lezen]

Beroep Wijde Heisteeg 7 gegrond

De rechtbank Amsterdam heeft het beroep van de VVAB inzake de verbouwing c.q. sloop van het beschermde rijksmonument Wijde Heisteeg 7 gegrond verklaard. De bouwvergunning, afgegeven door de gemeente Amsterdam, is vernietigd. De gemeente moet binnen zes weken aangeven wanneer zij een nieuw besluit zal nemen indachtig de uitspraak van de rechter.
[Meer lezen]

Vergunning voor Heinekenhoek

Het gemeentebestuur heeft op 31 oktober 2018 opnieuw een omgevingsvergunning verleend voor de sloop en bouw van de Heinekenhoek. De VVAB had tegen dit bouwplan bezwaar en beroep aangetekend met als resultaat dat de rechtbank een streep zette door het bouwplan. Er is nu door B&W een besluit genomen om de vergunning alsnog te verlenen.
[Meer lezen]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Archief

Archief van oude nieuwsberichten:
[Archief 2019]
[Archief 2018]
[Archief 2017]
[Archief 2016]
[Archief 2015]
[Archief 2014]
[Archief 2013]
[Archief 2012]
[Archief 2011]
[Archief 2010]
[Archief 2009]

Postarchief

De VVAB geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse onderwerpen die betrekking hebben op onze statutaire doelstelling. Bekijk daarom ook de uitgegane stukken in ons postarchief.