Short stay-hotel stuit op verzet

Wittenberg heeft vergunning nodig

De Lutherse Diaconie wil van haar verpleeghuis de Wittenberg een verzamelgebouw met 115 viersterren 'short stay'-appartementen maken. Een heilloos plan, dat de vraag opriep hoe het zich verhoudt tot de gemeentelijke regels, de geschiedenis van het pand en de bedoelingen van zijn stichters. Voor wat betreft de regels, is er nu een antwoord.
De Wittenberg gezien vanaf de overkant van de Nieuwe Keizersgracht. (Foto: Wim Ruigrok)

Op 19 december 2014 heeft de gemeente aan de Diaconie laten weten dat er sprake is van onttrekking van woonruimte en derhalve dat er een vergunning dient te worden aangevraagd. Vervolgens zal de gemeente die aanvraag niet honoreren. De Diaconie liet daarop weten dat zij niet was 'overtuigd'. In een tweede brief, gedateerd 28 januari 2015, heeft de gemeente de Diaconie bericht dat zij haar standpunt niet wijzigt. Enkele dagen daarna heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente en de Diaconie, waar men het eens was met elkaar dat men het niet eens is met elkaar, aldus een mededeling van mevrouw Van Pinxteren in de bestuurscommissie van 3 februari. Het ziet er naar uit dat het een juridische kwestie gaat worden.

In november 2014 vroeg de VVAB aan de gemeente om de komst van een short stay-hotel in de Wittenberg te voorkomen. Over het plan was grote verontrusting ontstaan in de buurt.

Zie ook:
[Short stay in de Wittenberg?]
[VVAB vraagt om maatregelen tegen short stay]


(WS, 4/2/2015)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.