Open brief aan de burgemeester

Verminder de magneetfunctie van de Wallen

In een open brief aan burgemeester Halsema constateert de VVAB dat er meer nodig is om de stroom van bezoekers die afkomen op de Wallen te beteugelen. Dat kan door de aantrekkingskracht van het gebied te verminderen door drugstoeristen te weren en de raamprostitutie naar binnen te verplaatsen.

Met name op de Wallen is het in de weekenden zo druk dat de 1,5 m regel niet door de bezoekers kan worden nageleefd. Vermindering en herstructurering van de seks- en drugsindustrie en de toeristenwinkels biedt alleen op de lange termijn soelaas. Wat relatief snel kan worden gerealiseerd, volgens de VVAB, is het verminderen van het drugstoerisme door aan te sluiten bij de wettelijke mogelijkheden om buitenlandse drugstoeristen (niet-ingezetenen) te weren. Nood breekt wet, volgens de vereniging.

Een tweede maatregel, die de VVAB bepleit, is het naar binnen verplaatsen van de prostitutie. Het verplaatsen van de prostitutie naar elders, in prostitutiehotels, gaat jaren duren en zal naar verwachting onvoldoende effect hebben op vermindering van de 'magneetfunctie' van de Wallen, zolang de raamprostitutie daar blijft. Het blijft van belang om nu en in de toekomst te kiezen voor minder 'exposure', door te stoppen met het tentoonstellen van de prostituees achter de ramen. Dat leidt naar verwachting tot minder kijktoeristen en meer klanten.

De VVAB verzoekt de burgemeester vaart te maken met het reguleren van het drugstoerisme en op de Wallen te starten met het verplaatsen van de prostitutie naar binnen.

Meer lezen:
[Open brief] (PDF-bestand, 132.3 KB)

Eerder bericht:
[Meer dan 20 organisaties lanceren gezamenlijk actieplan Stad in Balans]


(WS, 11/8/2020)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.