Groepsgrootte beperkt tot 20

Convenant rondleidingen in Wallengebied ondertekend

Op 3 april 2017 zette een brede vertegenwoordiging van touroperators haar handtekening onder een convenant met richtlijnen voor rondleidingen in groepen in het Wallengebied. Deze richtlijnen gelden voor alle rondleidingen in dit gebied. De touroperators deden dit samen met wethouder Kajsa Ollongren en stadsdeelvoorzitter Boudewijn Oranje en verschillende belangenverenigingen van bewoners en ondernemers uit de buurt, waaronder de VVAB.
De ondertekenaars

Het aantal georganiseerde toeristische rondleidingen in het Wallengebied is de afgelopen jaren fors gegroeid. Gezien de populariteit van het gebied zal dat in de toekomst alleen maar toenemen. Het Wallengebied is echter niet alleen een toeristische bezienswaardigheid, er wordt ook gewoond en gewerkt.
Volgens de nieuwe richtlijnen worden de groepen kleiner: in de regel 20 personen, met incidentele uitzondering tot max. 25 personen. Na 23.00 uur gaan er geen groepen meer rond. Ook zijn er 'druktegevoelige plekken' afgesproken waar niet meer wordt stilgestaan, zoals de stegen in het Sint Annenkwartier, de bruggen op de Oudezijds Achterburgwal, de Stoofsteeg, etc. Ook is niet langer geluidsversterking toegestaan. Bovendien wordt een keurmerk voor gidsen ingevoerd. Het convenant beoogt de overlast van de rondleidingen voor het leef- en werkklimaat terug te dringen en de reputatie van de branche als visitekaartje van de stad hoog te houden.

Partijen die het convenant hebben ondertekend zijn: Tours &Tickets, Kuoni, Specialtours & Events, 360 Amsterdam, Downtown Citytours,, Walking Tours Amsterdam, Plan A event management, Amstour Holland, Original Tours & Activities, Dutch Tour Company, Amsterdam Red Light District Tours, That Dam Guide, Proud belangenvereniging sekswerkers, Prostitutie Informatie Centrum (PIC), Wijkoverleg d'Oude Binnenstad, Amsterdam Marketing, Vereniging Amsterdam City, VVAB, Co÷rdinatoren schouwproject 1012/1011, Nederlandse gidsenvereniging Guidor, FreeDam Tours en de Gemeente Amsterdam.

[Convenant] (PDF-bestand)


(WS, 5/4/2017)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.