Gevelreclames op Damrak verwijderd

Verwijdering van reclame op het Damrak
(foto: ANP)
Op 19 oktober 2009 heeft het stadsdeel-Centrum de grote gevelreclames van het Damrak verwijderd. Dit is een resultaat van het nieuwe gevelreclamebeleid. Daarin is geen plaats meer voor dergelijke reclame-uitingen, die het stadsbeeld ernstig aantasten. Onze vereniging heeft jarenlang geklaagd over deze reclamewildgroei die zelfs in strijd was met de oude regels.

In een persbericht liet het stadsdeel weten dat het verwijderen van de reclame een onderdeel vormt van de opwaardering van het Damrak en dat men hoopt dat andere ondernemers dit voorbeeld volgen. Uiteraard geldt er een overgangsregeling: binnen drie tot vijf jaar dienen alle gevelreclames aan de nieuwe regels te voldoen. Om ondernemers hiertoe te stimuleren is er ook een speciale subsidieregeling ingesteld.
Het verwijderen van de reclame op het Damrak gebeurde in samenwerking met de betrokken eigenaren. Onlangs is een groot aantal panden aangekocht door de NV Stadsgoed. Deze dochteronderneming van woningbouwvereniging Het Oosten wil de panden gaan herontwikkelen. Ook dat is goed nieuws voor vrienden van de Amsterdamse binnenstad.

Walthert Schoonenberg

(Uit: Binnenstad 237, december 2009)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.