Agenda

Woensdag 23 november. VVAB-borrel

Op de VVAB-borrels worden actuele onderwerpen besproken en kunt u kennismaken met bestuur- en verenigingsleden. De volgende VVAB-borrel is op woensdag 23 november, om 17.30 uur in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 (ingang rechts).

Op deze bijeenkomst vertellen we over de verbouwingsplannen van het Amsterdam Museum en andere actuele ontwikkelingen. Wij hopen u te begroeten op onze borrel.

U hoeft zich voor deze activiteit niet in te schrijven.

Excursies en lezingen

Zaterdag 17 december. De zoektocht naar de top van een Stadsherstelmonument

Stadsherstel heeft al meer dan 750 monumenten in en rondom Amsterdam gered, in maar liefst 35 plaatsen. 'Stadsherstellen' gaat over herstel van de stad in brede zin. Goed onderzoek vooraf is daarbij onmisbaar. Zo is het ook gegaan bij het Stadsherstelmonument Geldersekade 39, een 'onthoofd' pand. Rond 1900 was het nog een trots winkelwoonhuis, waarvan de winkelpui en vermoedelijk ook de top ontworpen zijn door J.J.P. Thuring voor de tailleur Donderdahl. Maar hoe zag de top er in die tijd uit? Een belangrijke vraag in de voorbereiding naar de restauratie. Dankzij een grote zoektocht waarbij ook het publiek om oude foto's gevraagd werd, werd het antwoord gevonden. Ook de verwerving van het pand door Stadsherstel en de verdere bestemming komen aan bod in deze lezing. Door middel van crowdfunding wil Stadsherstel de restauratie van het pand mogelijk maken, inclusief het terugbrengen van de geveltop en missende onderdelen aan de gevelpui.
De lezing wordt verzorgd door Stella van Heezik, hoofd Communicatie, Fondsenwerving & Vrienden Stadsherstel.
Datum/tijd: Zaterdag 17 december. Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 11.00 uur, inloop 10.30 uur. Kosten: 10,- euro voor leden, 15,- voor niet-leden.

Inschrijving en deelname

De deelname wordt bepaald aan de hand van de betalingen. Vol = vol. Als u zich voor een activiteit opgeeft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Bij over-inschrijving laten wij dit weten en wordt uw betaling retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot een week voor de activiteit. Stuur tijdig - via het contactformulier - het annuleringsbericht naar de Excursiecommissie, dan wordt uw betaling teruggestort.

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).
Op de hoogte blijven?
Zorg ervoor dat u de Nieuwsbrief ontvangt. Leden krijgen de nieuwsbrief als zij zich daarvoor opgeven, bij hun aanmelding of via het secretariaat.

Excursiecommissie

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
Het contactpersoon van de commissie is: Peter Poelstra.

Contact

Als u contact wilt op de dag van de excursie dan kunt de excursieleider bellen: 06 1309 2496.

Hebt u suggesties of vragen? Gebruik dan a.u.b. het contactformulier.

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.

Amsterdam Cursus

In deze cursus gegeven door Walther Schoonenberg wordt een schets gegeven van de geschiedenis en architectuur van Amsterdam. De cursus vindt plaats op acht avonden in de winterperiode 2022/23. [Meer lezen]