Agenda

Voorlopig geen VVAB-borrels

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats. Tijdens de maandelijkse VVAB-borrel worden actuele onderwerpen besproken en kunt u kennismaken met verenigingsleden.
De borrels kunnen momenteel helaas geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis. Dat betekent dat de eerstvolgende borrel naar wij hopen medio 2021 kan plaatsvinden. Meer informatie volgt.

U hoeft zich voor deze activiteit niet in te schrijven.

Vooraankondiging Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering 2021 zal worden gehouden op vrijdag 10 september a.s., 15.30 uur. De locatie en stukken ter zake zullen uiterlijk twee weken voor de ALV raadpleegbaar zijn op onze website: [Algemene Ledenvergadering 2021]

Excursies en lezingen

Lezing over Geurt Brinkgreve (1917-2005)

Tegenwoordig lijkt het vanzelfsprekend om een monumentale stad te koesteren, maar dat was het destijds niet. Vele historische steden zijn tot enkele restanten gereduceerd of geheel weggevaagd. Dat Amsterdam nog steeds een historische stadskern heeft, een 'beschermd stadsgezicht', is vooral te danken aan Geurt Brinkgreve (1917-2005). Al in 1954 waarschuwde hij voor de dreigende ondergang van de binnenstad. Brinkgreve was niet de enige actievoerder voor het behoud van de binnenstad, maar hij was wel de belangrijkste. Hij begreep als één van de eerste de bijzondere waarde van de binnenstad op een cruciaal moment in de geschiedenis van Amsterdam.
In een jubileumlezing voor Stadsherstel op 29 april 2021 in de Amstelkerk vertelde Walther Schoonenberg met veel beeldmateriaal over de betekenis van Geurt Brinkgreve voor het behoud en herstel van de Amsterdamse binnenstad.
Deze lezing is opgenomen en kunt u bekijken op YouTube:
[Jubileumlezing Stadsherstel]

Weekend College

Op zondagmiddag om 4 uur, herhaald op de volgende zaterdagmiddag om 4 uur, vindt het Weekend College plaats met iedere keer een ander onderwerp over Amsterdam. De digitale bijeenkomst duurt drie kwartier. Zie: [Weekend College]

Inschrijving en deelname

De deelname wordt bepaald aan de hand van de betalingen. Vol = vol. Als u zich voor een activiteit opgeeft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Bij over-inschrijving laten wij dit weten en wordt uw betaling retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot een week voor de activiteit. Stuur tijdig - via het contactformulier - het annuleringsbericht naar de Excursiecommissie, dan wordt uw betaling teruggestort.

Oproep nieuwe leden Excursiecommissie

De excursiecommissie heeft behoefte aan een of twee nieuwe leden. Als u het leuk vindt om excursies en lezingen te organiseren, meld u dan aan bij de excursiecommissie. [Oproep nieuwe leden Excursiecommissie]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).
Op de hoogte blijven?
Zorg ervoor dat u de Nieuwsbrief ontvangt. Leden krijgen de nieuwsbrief als zij zich daarvoor opgeven, bij hun aanmelding of via het secretariaat.

Excursiecommissie

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Amesz, Bert Hamming, Govert Janssen en Peter Poelstra (voorzitter).

Contact

Als u contact wilt op de dag van de excursie dan kunt de excursieleider bellen: 06 1309 2496.

Hebt u suggesties of vragen? Gebruik dan a.u.b. het contactformulier.

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.

Amsterdam Cursus

In deze cursus gegeven door Walther Schoonenberg wordt een schets gegeven van de geschiedenis, architectuurgeschiedenis en stedenbouw van de historische binnenstad van Amsterdam.
[Info over de cursus]