VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats. Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 19 november, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
LET OP: LOCATIE GEWIJZIGD. De borrel vindt plaats in het Claverhuis, Elandsgracht 70.

Agenda

Maandag 27 oktober. Amsterdam Verjaardag

Op 27 oktober 1275 verschijnt de naam Amsterdam voor het eerst in een document. Sinds enkele jaren vieren we weer elk jaar op deze datum de verjaardag van Amsterdam. Het door onze vereniging georganiseerde verjaardagsfeest vindt plaats op maandag 27 oktober, 's avonds om 20.00 uur in de Zuiderkerk (zaal geopend vanaf 19.30 uur).

[Meer lezen]

Vrijdag 14 november. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)


Net buiten de Amsterdamse binnenstad, voorbij de Muiderpoort en de Singelgracht, staat al ruim 85 jaar het gebouw van het 'Tropeninstituut'. Hier begint Amsterdam-Oost.
In 1911 koos de bouwcommissie uit drie ontwerpen het plan van J.J. van Nieukerken. Zijn zoons M.A. en J. van Nieukerken zetten het project van hun vader na diens overlijden voort en herschiepen het ontwerp. De bouw begon tijdens de Eerste Wereldoorlog, waardoor de bouw met grote vertragingen kampte. In 1926 opende koningin Wilhelmina het instituut.
Het gebouw is ontworpen in een uitbundige neorenaissancestijl. Talloze decoraties in en aan het gebouw verwijzen naar verschillende wereldculturen en de Nederlandse koloniale geschiedenis. De rijke decoraties verbeelden handel, nijverheid, betrekkingen met de overzeese gebiedsdelen, de stichters en de werkzaamheden van het instituut. Meer dan tien beeldhouwers waren bij de uitvoering betrokken.
De rondleiding door een gids van het Tropenmuseum vindt plaats op vrijdag 14 november. Verzamelen uiterlijk om 13.30 uur, in de ingangshal van het Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt een uur.
Prijs: € 10,- voor leden en € 15,- voor niet leden. Niet inbegrepen: entree Tropenmuseum. Gratis met MJK, met Stadspas € 4,-. Vergeet niet uw Museumjaarkaart of Stadspas mee te nemen!
Er is een tweede rondleiding georganiseerd, ook op vrijdag 14 november, op de zelfde tijd, zelfde verzamelpunt.

Maximaal aantal deelnemers: 30
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 1
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen (zie beneden) is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Mieke Beumer, Elisabeth Bracht, Kees Heutenik, Marion Hilhorst en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 15147295 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Cursus Amsterdam

In november gaat opnieuw zowel de basis- als de vervolgcursus Amsterdam van start. Deze cursussen worden gegeven door Walther Schoonenberg.

INSCHRIJVING GEOPEND
De basiscursus is volgeboekt. Wel is er nog plaats op de vervolgcursus.

[Cursus 2014/2015]

Geef een cadeau- abonnement weg

Als u een kennis een cadeauabonnement geeft, ontvangt u een boekje van Geert Mak! [Cadeauabonnement]

Dialezing

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad. Indien u minimaal vijf leden voor de vereniging werft, wordt de lezing bij u thuis gehouden!