Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats. Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd. U hoeft zich niet voor deelname aan te melden.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 16 september, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
Op deze borrel zal wethouder Choho aanwezig zijn naar aanleiding van zijn overlast=perceptie-uitspraak in de krant. De borrel vindt plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Vrijdag 4 september. Vaartocht over het IJ

Het Westerdokseiland gezien vanuit Amsterdam Noord

Via het Oosterdok varen we naar het IJ. Hier zien we de ontwikkelingen van de laatste decennia, zoals de transformatie van het Oostelijk Havengebied, waar nog enkele oude pakhuizen vertellen over het scheepvaartverleden. Inmiddels is hier een aantrekkelijk nieuw woongebied ontstaan. In het westen zien we aan de noordkant van het IJ hoe Overhoeks verandert. Op het voormalige Shellterrein is Filmmuseum EYE de blikvanger. Daarnaast wordt er gewoond, gewerkt en gefeest. Tegenover Overhoeks ligt het IJ-Dock. Op dit nieuwe eiland vinden we het Paleis van Justitie, kantoren, een hotel en woningen. Tijdens deze vaartocht hoort u, genietend van een kopje koffie, alles over de veranderingen op de IJ oevers.
Plaats/locatie: Vrijdag 4 september, 10.00-12.00 uur. Verzamelen bij Rederij Plas, Damrak 3. Prijs: € 10,- voor leden en € 15,- voor niet leden, inclusief koffie.

VOLGEBOEKT
[Ja, ik wil mij opgeven voor de wachtlijst.]

Woensdag 9 september. De Nieuwe Ooster: ontwerp van Springer

De Nieuwe Oosterbegraafplaats is de grootste Nederlandse begraafplaats uit de negentiende eeuw. Voor het ontwerp van de begraafplaats werd een prijsvraag uitgeschreven door de gemeente Amsterdam. Het winnende ontwerp (1891/1892) was van de hand van de invloedrijke Nederlandse tuinarchitect Leonard Anthony Springer onder het motto ‘Stof’. Het oudste gedeelte van de begraafplaats (1894) is van hoge tuinhistorische waarde. De oorspronkelijke aanleg is van hoge kwaliteit en relatief gaaf gebleven. Zowel persoonlijke als tuinarchitectonische stijlkenmerken zijn nog duidelijk herkenbaar. Ook de 1e uitbreiding (1916) bezit vanwege de kwaliteit van het ontwerp en de relatieve gaafheid van de aanleg tuinhistorische waarde.
Een gids van de Nieuwe Ooster leidt maximaal 20 mensen rond door de tuin van Springer. Daarna is het mogelijk op eigen gelegenheid het uitvaartmuseum Tot Zover te bezoeken. Voor meer informatie zie: www.denieuweooster.nl. Voor het uitvaartmuseum zie: www.totzover.nl.
De excursie begint om 11.00 uur. Vanaf 10.30 uur verzamelen bij het Café Roosenburg rechts na de ingang waar de koffie klaar staat. Duur is ongeveer anderhalf uur waarbij veel gelopen wordt. Prijs voor leden € 10 en voor niet leden € 15.

Maximaal aantal deelnemers: 20
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 18
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Mieke Beumer, Elisabeth Bracht, Marion Hilhorst, Henk Ras en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 39361180 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

De inschrijving voor de Amsterdam Cursus, die ook dit jaar weer door Walther Schoonenberg wordt gegeven, is inmiddels geopend! Geef u dus snel op!

[Meer info / opgeven]

INSCHRIJVING GEOPEND

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.