Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 18 januari, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. Dit is onze nieuwjaarsborrel. De borrel vindt plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Donderdag 23 februari, Lezing over de Dam door Gerrit Vermeer

De Dam behoort niet tot de mooiste pleinen in de wereld en zelfs niet tot de mooiste in Amsterdam, in weerwil van de hoge ouderdom. Van een duidelijke begrenzingen en een duidelijke schaal is vrijwel nergens sprake. De Dam kent een complexe geschiedenis een eindeloze reeks ingrepen, waardoor het plein steeds van vorm veranderde, zonder dat er uit een van de achtereenvolgende gedachten over een nieuw, meer samenhangend geheel ooit de overhand kreeg. Aan de Dam staat nu een bonte afwisseling van gebouwen, die weinig met elkaar te maken lijken te hebben. In deze presentatie aan de hand van een lange reeks oude kaarten en afbeeldingen, passeert de lange reeks ingrepen en transformaties de revue. Valt de Dam nog te redden of is er niets aan de hand?
Voor deze lezing hebben we de hand kunnen leggen op een toepasselijke locatie : de Groote Club, in het rijksmonument gebouw Industria aan de Dam, waarbij de directeur van deze voorname sociëteit, Richard Francke, een inleiding over de historie en huidige functie van deze vereniging zal verzorgen.
De lezing zal worden verzorgd door Gerrit Vermeer, universitair docent architectuurgeschiedenis en gebouwd erfgoed aan de Universiteit van Amsterdam en actief binnen tal van erfgoedorganisaties, waaronder de VVAB, o.a. als redacteur van Binnenstad.
De lezing vindt plaats op donderdagochtend 23 februari, vanaf 10.00 uur in de Damzaal van de Groote Club, Dam 27. Er is plaats voor 45 personen (gelet op de capaciteit van de zaal laten we slechts 1 introducé per lid toe).

VOLGEBOEKT
[Ja, ik wil mij opgeven voor de wachtlijst.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Yellie Alkema, Marion Hilhorst, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook dit jaar, van november 2016 tot/met februari 2017 (met een onderbreking in december), geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam. De cursus is inmiddels begonnen.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.