Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd. De volgende borrel vindt plaats op woensdag 18 mei, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
LET OP: De borrel vindt doorgaans plaats in de Zuiderkerk, maar deze keer vindt de borrel ergens anders plaats. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Zaterdag 28 mei. Algemene Ledenvergadering

Zaterdagmiddag 28 mei a.s. vindt in de Uilenburger Synagoge in de Nieuwe Uilenburgerstraat de Algemene Ledenvergadering plaats. Deze is alleen toegankelijk voor leden. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. [Aankondiging en agenda]

Excursies en lezingen

Woensdag 25 mei. De Nieuwe Ooster. Excursie naar de Oosterbegraafplaats.

Tuinarchitect Springer ontwierp de begraafplaats in 1894 als landschappelijk wandelpark. Een uitgebreide verzameling oude, monumentale bomen en een gevarieerde vogelpopulatie maken van het park een belangrijk natuurgebied in de stedelijke omgeving. Bijzondere gedenkstenen herinneren aan de maatschappelijke, politieke en culturele geschiedenis van Amsterdam. De rondleiding voert langs strijders en dichters, via beuken en esdoorns, naar prachtige bijna vergeten gedenktekens. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.
Het verzamelpunt is Café Roosenburgh waar u koffie of thee krijgt aangeboden in de Tuinzaal.
Verzameltijd is 10.30 uur. De excursie begint om 11.00 uur. Na de excursie kunt u op eigen gelegenheid het museum Tot Zoover bezoeken. U kunt de auto betaald parkeren op Rozenburglaan 5. Leden betalen €10,- en niet leden €15,-.
Indien voldoende belangstelling volgt een 2de excursie om 13.00 uur.

VOLGEBOEKT

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Mieke Beumer, Elisabeth Bracht, Marion Hilhorst, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook dit jaar, tussen november 2016 en februari 2017, geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam. De inschrijving van deze cursussen start in mei a.s.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.