Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 21 maart, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. Op deze borrel vertelt Paul Verberne over de geschiedenis van de Plantage, een gebied dat in de 17de eeuw tot stand kwam, en Ester Wouthuysen over de architectuur, die in de Plantage in de 19de eeuw werd gebouwd, aan de hand van lichtbeelden.
De borrel vindt zoals gebruikelijk plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Zaterdag 7 april. Andere tijden, de ontvoering van de heren Heineken en Doderer, november 1983

Komend najaar is het alweer 35 jaar geleden dat de geruchtmakende ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer plaats vond. Een zaak die nog steeds tot de verbeelding spreekt, niet in het minst door de publiciteit rond crimineel Willem Holleeder, immer aangeduid als ex-Heinekenontvoerder.
Ten tijde van die ontvoering in november 1983 was Gert van Beek chef van het Bureau Zware Criminaliteit van de Amsterdamse politie. Samen met collega Kees Sietsma gaf hij leiding aan een groot rechercheteam dat deze ontvoeringszaak tot een redelijk goed einde wist te brengen.
Inmiddels gepensioneerd, heeft hij zijn ervaringen in een boek verwerkt, getiteld ‘Meneer Heineken, het is voorbij’. Van Beek was de eerste politieman die de heer Heineken aansprak nadat hij samen met zijn chauffeur Doderer door een Arrestatieteam van de politie in een loods in het westelijke havengebied van Amsterdam was bevrijd.
De presentatie van Gert van Beek laat zien voor welke complexe opdracht de politie stond. Hoe konden ze de geharde ontvoerders te slim af zijn? Hoe hielden ze de vele media op afstand? En welke strategie zouden ze moeten volgen om Heineken en Doderer levend vrij te krijgen. Van Beek vertelt van binnenuit het verhaal van de spraakmakendste ontvoeringszaak die Nederland ooit heeft gekend. Hij zal authentiek beeld- en geluidsmateriaal laten zien en horen, waarmee hij een zeer realistisch beeld van destijds weet op te roepen. Een presentatie die de koude rillingen over de rug doet lopen.
De presentatie vindt plaats op zaterdag 7 april bij Perdu, Kloveniersburgwal 86. Aanvang: 11.00 uur. Inloop: 10.30 uur. Toegang voor VVAB-leden € 10, voor niet-leden € 15.

Maximaal aantal deelnemers: 80
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 69
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Amesz, Yellie Alkema, Bert Hamming, Peter Poelstra (voorzitter) en Aart Janszen.
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 1309 2496 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Wilt u de excursiecommissie iets vragen? Gebruik dan a.u.b. ons contactformulier.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

In november tot februari geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam.
In april/mei 2018 begint de inschrijving van de cursus 2018/2019.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.