Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 21 juni, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
De borrel vindt zoals gebruikelijk plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Zaterdag 24 juni. Dwaalsafari door Amsterdam-West

Met kunstenaar P.J. Roggeband gaan we op zaterdag 24 juni op 'Dwaalsafari' door Amsterdam-West. Een literaire architectuurtocht met als vertrekpunt de Amsterdamse School en met name Plan West, maar de safari gaat ook langs omgebouwde kerken, de Westermoskee en door een hotel dat geen hotel is.
Naast persoonlijke anekdotes en literaire fragmenten ook aandacht voor het roemruchte tijdschrift Wendingen, verbeterbouw en namaakarchitectuur. Een wandeltocht door de Baarsjes, een buurt die tot niet zo lang geleden bekend stond als het wilde westen van Amsterdam.
De dwaalsafari duurt ongeveer 2 uur; het is een stevige wandeling, dus uitsluitend geschikt voor mensen die goed ter been zijn. De groepsgrootte is 18 personen. Bij overtekening van de eerste groep, doen we er ‘s-middags nog eentje.
Vertrekpunt: Projectspace Zoete-Broodjes
Witte de Withstraat 89-huis Amsterdam
Zaterdag 24 juni, 10.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur (en eventueel 13.00-13.30 uur)

Maximaal aantal deelnemers: 18
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 9
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Ammesz, Yellie Alkema, Bert Hamming, Marion Hilhorst, Peter Poelstra, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook de komende winter, in november 2017 en januari 2018, geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam. NB. De inschrijving is GEOPEND.
De deelnemerslijst is bijna volgeboekt.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.