Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats. Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd. U hoeft zich niet voor deelname aan te melden.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 16 september, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
Let op: zomerstop. In juli en augustus zijn er geen borrels.

Excursies en lezingen

Zaterdag 4 juli. Filmvoorstelling Fietsen naar de maan

De ruim vijftig jaar oude speelfilm Fietsen naar de maan, is door filmmuseum EYE gerestaureerd en wordt opnieuw vertoond. Dit is een initiatief van ons lid Guido Frankfurther, zoon van wijlen filmproducent P. Hans Frankfurther. Deze voorstelling wordt speciaal voor de VVAB georganiseerd.
De film geeft een bijzonder inkijkje in het Amsterdam van 1962 van vlak vóór de provobeweging. Het verhaal gaat over drie broers (een oud ijzerhandelaar, een politieman en een kunstschilder), die 's avonds fietsen in de gracht gooien om ze er een dag later weer uit te vissen en te verkopen op het Waterlooplein.
Het bijzondere aan de film is dat deze, in een tijd dat veel speelfilms nog in studio's werden opgenomen, grotendeels op straat is gefilmd en – door de bril van 2015 - documentair van karakter is. Zo zien we de Waterloopleinmarkt met nog huizen op Vlooienburg (Stopera) en het huidige Mr. Visserplein, maar ook het straatbeeld, de grachten en de auto's uit 1962.
Plaats/locatie: Zaterdag 4 juli, EYE Filmmuseum (overzijde IJ, neem de pont achter het CS), vanaf 12.30 ontvangst met koffie en gebak, programma start om 13.30 uur en duurt twee uur. De film wordt ingeleid door de conservator. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Prijs: € 10,- voor leden en € 15,- voor niet leden.

P.S. De inschrijving is beëindigd op de VVAB-site, maar het is nog mogelijk je op te geven op de website van EYE: [www.eyefilm.nl/fietsen]

VOLGEBOEKT

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Mieke Beumer, Elisabeth Bracht, Marion Hilhorst, Henk Ras en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 39361180 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

De inschrijving voor de Amsterdam Cursus, die ook dit jaar weer door Walther Schoonenberg wordt gegeven, is inmiddels geopend! Geef u dus snel op!

[Meer info / opgeven]

INSCHRIJVING GEOPEND

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.