Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd. De volgende borrel vindt plaats op woensdag 18 mei, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
LET OP: De borrel vindt doorgaans plaats in de Zuiderkerk, maar deze keer vindt de borrel plaats in de Buurtcentrum de Boomsspijker, Recht Boomssloot 52.

Zaterdag 28 mei. Algemene Ledenvergadering

Zaterdagmiddag 28 mei a.s. vindt in de Uilenburger Synagoge in de Nieuwe Uilenburgerstraat de Algemene Ledenvergadering plaats. Deze is alleen toegankelijk voor leden. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. [Aankondiging en agenda]

Excursies en lezingen

Zaterdag 11 juni. Boottocht Amsterdam-Eilandenrijk (1ste excursie)

Amsterdam dankt zijn bestaan aan de Amstel en het IJ. Zo’n 400 jaar geleden werd begonnen met de bouw van de beroemde grachtengordel en in de 19e eeuw kon de stad al worden gezien als een archipel van meer dan 80 eilanden, het 'Venetië van het Noorden'. Op zaterdag 11 juni gaan we een boottochtje maken in een prachtige sloep met bevlogen verteller, Maarten Kloos, oprichter en voormalig directeur van ARCAM. Hij onderwerpt de stad vanaf het water aan een onderzoek met verrassende ontdekkingen. En passant kruisen we een aantal bruggen waarover ook nog e.e.a. te vertellen valt.
NB. Helaas is er geen alternatief voor het geval het hagelt en/of stormt. In geval van kwakkelweer krijgt u in ieder geval de middag daarvoor, tussen vijf en zes uur bericht of de vaartocht doorgaat of niet.
Deelname, zoals gebruikelijk, in volgorde van betaling.
Opstaplocatie, tevens eindpunt: Kloveniersburgwal t.o. De Engelbewaarder (nr. 59).
Vertrektijd: 10.00 uur (duur anderhalf uur).
Deelnamekosten voor leden € 10,-, voor niet-leden € 15,-

VOLGEBOEKT

Zaterdag 11 juni. Boottocht Amsterdam-Eilandenrijk (2de excursie)

Voor tekst en uitleg zie de 1ste excursie.
Opstaplocatie, tevens eindpunt: Kloveniersburgwal t.o. De Engelbewaarder (nr. 59).
Vertrektijd: 12.00 uur (duur anderhalf uur).

VOLGEBOEKT

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Mieke Beumer, Elisabeth Bracht, Marion Hilhorst, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook dit jaar, van november 2016 tot/met februari 2017 (met een onderbreking in december), geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.