Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.
De volgende borrel vindt plaats op woensdag 21 december, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. Let op: De borrel vindt deze maand NIET plaats in de Zuiderkerk. De locatie is op dit moment nog niet bekend.

Donderdag 24 november. Presentatie 'Wij Amsterdam'

Twintig bewonersorganisaties hebben onder de naam Wij Amsterdam de handen ineen geslagen en presenteren zich op donderdag 24 november 2016 in pakhuis De Zwijger aan de stad. Veel bewoners hebben ideeën wat er beter kan in de stad en voelen zich niet gehoord door de politiek. Wat kunnen we leren van het verleden?
Deelname is kostenloos en staat open voor iedereen. Meld je aan via de volgende link:
[Stad in opstand]

Excursies en lezingen

Zaterdag 14 januari. Excursie naar de Moeder Godskerk

De Moeder Godskerk (gesticht onder de naam de Onze Lieve Vrouwekerk) is gesticht als kapel bij het klooster van de paters Redemptoristen aan de Keizersgracht 218 te Amsterdam. Dit klooster was een van de eerste die sinds de reformatie in Holland werden opgericht en werd op 5 november 1850 ingewijd. Vanuit de Onze Lieve Vrouwekerk werd door de paters Redemptoristen een sterke impuls gegeven aan de emancipatie van de Rooms-Katholieken. Na ruim een eeuw van katholieke opbloei is er ook in Amsterdam een sterke terugval van het godsdienstig leven opgetreden. Het kleiner wordende aantal priesters en broeders Redemptoristen en de geringe aanwas van priesters, was voor de Redemptoristen reden om hun werkzaamheden aan de Keizersgracht te beëindigen. In 1985 werd de kerk door de Syrisch-orthodoxe Kerk gekocht. Na vertrek van de Redemptoristen, hebben de Syrisch-orthodoxen de kerk ook opengesteld voor Rooms-katholieke erediensten en maken de Syrisch-orthodoxe Kerk, de Katholieke gemeenschap en de Surinaamse Katholieken er in goede harmonie gebruik van.
Zaterdag 14 januari krijgen belangstellende Vrienden gelegenheid om de kerk te bezoeken. U wordt om 10.30 uur verwacht op de Keizersgracht 218, waar na een kopje koffie/thee pater Antonios het verhaal vertelt van de geschiedenis van de Syrisch-orthodoxe gemeenschap in Amsterdam en de relatie met de kerk.

Maximaal aantal deelnemers: 70
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 55
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Elisabeth Bracht, Marion Hilhorst, Aart Janszen, Dorette Schilte-Ouwehand en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook dit jaar, van november 2016 tot/met februari 2017 (met een onderbreking in december), geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam. De cursus is inmiddels begonnen.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.