Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.
N.B. In de vakantiemaanden juli en augustus vinden er geen borrels plaats.
De volgende borrel vindt plaats op woensdag 21 september, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. De borrel vindt zoals gebruikelijk plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Zaterdag 24 september. Excursie naar De Ceuvel

Het terrein van Ceuvel Volharding is een voormalige scheepswerf. Een verlaten en vervuild terrein in de havens van Buiksloterham. Een plek aan het water met een bijzondere historie, vlakbij het centrum. In een economisch betere tijd zou deze plek gesaneerd worden op de traditionele manier en vervolgens volgebouwd worden. Op initiatief van de gemeente Amsterdam is de grond gedurende 10 jaar ter beschikking gesteld. Het plan De Ceuvel is een broedplaats met diverse soorten bedrijfjes in afgeschreven woonboten die liggen bovenop de vervuilde grond. De Ceuvel is het initiatief van een zeer gevarieerde groep mensen die van dit stukje Amsterdam Noord een geweldige actieve en creatieve plek maken. De groep van (landschaps)architecten, kunstenaars, ambachtslieden en horecaondernemers hebben op de voormalige scheepswerf hun gezamenlijke ambitie vorm geven rond drie pijlers; (ver)bouwen, duurzaamheid en water. De vervuilde grond is ingeplant met bodemreinigende soorten. Een mix van grassen en wilgen die mee bewegen in de wind (o.a. Chinees Reuzenriet, Struisgras en Engels Gras). De Ceuvel is zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Wij worden rondgeleid over dit unieke terrein en maken kennis met een hele nieuwe manier van stedelijke ontwikkeling.

Verzamelen bij Cafe de Ceuvel op de Korte Papaverweg 2-16 vanaf 10.30 uur voor de koffie (inbegrepen). De rondleiding begint om 11.00 uur. Let op: er zijn werkzaamheden aan de Papaverweg! Check de route van de bus en realiseer u dat er weinig parkeerplaats is. Vanaf de pont is het 20 minuten lopen.
Leden betalen €10,- en niet leden €15,-.
Bij voldoende belangstelling wordt een tweede excursie georganiseerd.

Maximaal aantal deelnemers: 20
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 5
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Mieke Beumer, Elisabeth Bracht, Marion Hilhorst, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

INSCHRIJVING GEOPEND

Ook dit jaar, van november 2016 tot/met februari 2017 (met een onderbreking in december), geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.