Nieuws

Amsterdam, lekker druk?

MKB-Amsterdam, Vereniging Amsterdam City, Koninklijk Horeca Nederland afdeling Amsterdam en de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad hebben een gezamenlijke verklaring opgesteld over de toenemende drukte in Amsterdam.
[Meer lezen]
 

Watervisie

De nieuwe Watervisie Amsterdam 2040 is vrijgegeven voor inspraak. De concept-Watervisie Amsterdam 2040 ligt met ingang van 7 januari 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Stadsloket van het stadhuis en is ook on-line beschikbaar.
[Meer lezen]
 

Wijde Heisteeg 7 gekraakt

Het rijksmonument Wijde Heisteeg 7 is zaterdagmiddag 9 januari 2016 gekraakt. Het pand stond al zeven jaar leeg en was in 2011 al eens gekraakt. De eigenaar heeft een aanvraag ingediend voor gedeeltelijke sloop, waartegen de VVAB in het geweer is gekomen. Deze procedure liep nog toen het pand opnieuw werd gekraakt.
[Meer lezen]
 

Brand in bijgebouw Oude Kerk

Tijdens Oudejaarsavond voorkwam de brandweer een ramp. 'Door hard werken en snel ingrijpen' werd voorkomen dat de Oude Kerk - het oudste en belangrijkste monument van onze stad - in vlammen opging. Een brand in de zolder van een bijgebouw werd snel geblust.
[Meer lezen]
 

Bierwaterfiets gaat niet door

De zogenaamde amfibike krijgt geen vergunning voor de Amsterdamse grachten. Het vaartuig dat wordt aangedreven door pedaaltrappende passagiers "past niet in het beeld dat het stadsbestuur van de grachten heeft", schrijft wethouder Udo Kock (Water) aan de raad.
[Meer lezen]
 

Terrasvergunningen brugvleugels

De eerste aanvragen voor terrasvergunningen op brugvleugels zijn ingediend, nl. voor Keizersgracht 312, Leidsegracht 68 H, Paleisstraat 16 en Utrechtsestraat 102. De VVAB maakt haar zienswijze kenbaar over deze eerste aanvragen.
[Meer lezen]
 

Reclame Tours & Tickets aan de Westerkerk

De VVAB heeft een verzoek ingediend bij het stadsdeel Centrum om over te gaan tot handhaving van de reclameregels inzake verlichte en onverlichte reclameuitingen van Tours & Tickets aan twee zijden van de Westerkerk.
[Meer lezen]
 

Email this to someone Deel deze pagina!

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Archief

Archief van oude nieuwsberichten:
[Archief 2015]
[Archief 2014]
[Archief 2013]
[Archief 2012]
[Archief 2011]
[Archief 2010]
[Archief 2009]
[Archief 2008]
[Archief 2007]
[Archief 2006]
[Archief 2005]
[Archief 2004]
[Archief 2003]
[Archief 2002]
[Archief 2001]
[Archief 2000]

Postarchief

De VVAB geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse onderwerpen die betrekking hebben op onze statutaire doelstelling. Bekijk daarom ook de uitgegane stukken in ons postarchief.