Nieuws

Afschaffing fiscale aftrek slecht voor monumenten

Het kabinet heeft voorgesteld de fiscale aftrek voor onderhoud aan rijksmonumenten af te schaffen. Deze bezuiniging treft vooral de eigenaren van kleine rijksmonumenten zoals woonhuizen in de Amsterdamse binnenstad. De maatregel is slecht voor monumenten omdat onderhoud zal worden uit- of afgesteld.
[Meer lezen]
 

Geluidsoverlast van evenementen

De VVAB heeft in een brief aan de burgemeester gevraagd om maatregelen tegen de overlast van evenementen, naar aanleiding van de komende herziening van het evenementenbeleid. De vereniging vraagt extra aandacht voor de spraakverstaanbaarheid en nachtrust van de bewoners, maar ook op het risico op gehoorschade van het evenementenpubliek.
[Meer lezen]
 

Meer handhaving nodig

De Bond Heemschut en de VVAB hebben gezamenlijk een notitie aan het stadsdeel Centrum aangeboden waarin zij meer aandacht voor de handhaving bij monumenten vragen. In de notitie doen de erfgoedorganisaties enkele aanbevelingen.
[Meer lezen]
 

Bezwaren tegen bouwplan Heineken Hoek

De VVAB heeft met een zienswijze gereageerd op het bouwplan voor de Heineken Hoek, Leidsplein hoek Kleine-Gartmanplantsoen. In deze zienswijze formuleert de vereniging haar bezwaren tegen het bouwplan.
[Meer lezen]
 

Geen shortstay in de Wittenberg

De rechtbank heeft uitspraak gedaan gedaan in het beroep van de Lutherse Diaconie tegen de weigering van de gemeente een onttrekkingsvergunning te verlenen. De uitspraak luidt dat het beroep ongegrond is. Dit betekent dat de plannen om van het monumentale gebouw een shortstay-hotel zeer onzeker zijn geworden.
[Meer lezen]
 

Oproep: zelf geluid meten tijdens de Europride

De VVAB gaat de actie 'zelf geluid meten' nieuw leven inblazen door daar tijdens de Europride van 23 juli t/m 7 augustus weer mee aan de slag te gaan. Een voorlichtingsavond vindt plaats op maandagavond 1 augustus in het gebouw van d'Oude Stadt, Nieuwe Doelenstraat 55.
[Meer lezen]
 

Inspraak buitenreclame

De gemeente heeft het stedelijk kader buitenreclame geformuleerd dat antwoord geeft op de vraag hoe reclame inpasbaar is in de openbare ruimte. De gemeente wil van ons weten wat wij van het nieuwe kader buitenreclame vinden. Tot en met 26 juli 2016 kon iedereen een zienswijze insturen. De VVAB heeft dat gedaan.
[Meer lezen]
 

Instandhoudingsplicht

Op 1 juli 2016 werd de nieuwe Erfgoedwet van kracht. Voor het eerst bestaat er nu een instandhoudingsplicht voor monumenten. Dit betekent dat gemeenten nu juridische middelen hebben om eigenaren die Rijksmonumenten ernstig verwaarlozen aan te schrijven.
[Meer lezen]
 

Email this to someone Deel deze pagina!

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Archief

Archief van oude nieuwsberichten:
[Archief 2016]
[Archief 2015]
[Archief 2014]
[Archief 2013]
[Archief 2012]
[Archief 2011]
[Archief 2010]
[Archief 2009]
[Archief 2008]
[Archief 2007]
[Archief 2006]
[Archief 2005]
[Archief 2004]
[Archief 2003]
[Archief 2002]
[Archief 2001]
[Archief 2000]

Postarchief

De VVAB geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse onderwerpen die betrekking hebben op onze statutaire doelstelling. Bekijk daarom ook de uitgegane stukken in ons postarchief.