Nieuws

Terrasvergunningen brugvleugels

De eerste aanvragen voor terrasvergunningen op brugvleugels zijn ingediend, nl. voor Keizersgracht 312, Leidsegracht 68 H, Paleisstraat 16, Rozengracht 251 en Utrechtsestraat 102. Deze aanvragen liggen op het stadhuis ter visie tot 18 november. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken.
[Meer lezen]
 

Eerste demonstratie tegen de drukte

Op vrijdagmiddag 9 oktober vond de eerste 'rolkofferactie' plaats van bewoners tegen de drukte in de binnenstad, de snelle groei van het toerisme, van het aantal hotelkamers en de pretparkisering. De demonstratie, waarbij de rolkoffer als actiemiddel werd ingezet, voerde van het Koningsplein naar het voormalige Paleis van Justitie dat mogelijk een hotel wordt.
[Meer lezen]
 

Bestemmingsplan Prins Hendrikkade

In een zienswijze op het conceptbestemmingsplan Prins Hendrikkade tussen Droogbak en OZ Kolk heeft de VVAB gevraagd om het nieuw verkregen wateroppervlak in het Open Havenfront niet direct vol te zetten met rondvaartvoorzieningen. De VVAB heeft ook bezwaar tegen halteplaatsen voor touringcars.
[Meer lezen]
 

Bas Boot is weg

Na een jarenlange procedure hebben VVAB en stadsdeel Centrum aan het langste eind getrokken: de Bas Boot is weg uit de Prinsengracht. De eigenaar heeft de boot verkocht en zelf verwijderd en zal binnenkort een aanvraag doen voor een nieuwe woonboot die wél aan de regels voldoet. De ligplaats blijft voor hem gereserveerd.
[Meer lezen]
 

Balansnota VVAB aangeboden

De VVAB bood woensdag 30 september in het stadhuis een eigen visie op de balans van de binnenstad aan de burgemeester en het gemeentebestuur aan. De balansnota van de VVAB is opgesteld als reactie op het startdocument "Stad in Balans" van het College van B en W.
[Meer lezen]
 

Zet plannen UB op BG-terrein door

De Amsterdamse erfgoedorganisaties waaronder de VVAB schreven een brief aan de UvA waarin zij aandrongen op het uitvoeren van de plannen voor een nieuwe UB op het Binnengasthuisterrein, "ten behoeve van de gehele universitaire gemeenschap van de UvA en van de stad Amsterdam".
[Meer lezen]
 

3.000ste lid ingeschreven

Op de maandelijkse borrel van de VVAB in de Zuiderkerk werd door voorzitter Jos Otten het 3.000ste lid van onze vereniging verwelkomd. De VVAB is in een korte tijd met honderden leden gegroeid en inmiddels staat de teller alweer hoger.
[Meer lezen]
 

Torensluis gekraakt

Studenten van het ‘Spinhuis Collectief’ hebben op 8 september 2015 de Torensluis gekraakt. De brug is een Rijksmonument uit 1648. Het verdient aanbeveling dat er over het gebruik van de brugruimte en bescherming van monumentale waarden afspraken worden gemaakt met het stadsdeel.
[Meer lezen]
 

Bestuurscommissie staat terrassen op bruggen toe

De bestuurscommissie van stadsdeel Centrum heeft een wijziging doorgevoerd in het in 2011 vastgestelde terrassenbeleid. Het stadsdeel staat terrassen toe op brugvleugels, wat tot nu toe nooit werd toegestaan. De VVAB heeft hiertegen ernstige bezwaren vanwege het beschermd stadsgezicht, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid.
[Meer lezen]
 

Nieuw besluit over Hottug binnen drie maanden

De Rechtbank heeft het besluit van B&W om de Hottug te vergunnen vernietigd. Het College van B & W is opgedragen binnen drie maanden een nieuw besluit te nemen. Opvallend daarbij is dat de Rechtbank direct mondeling uitspraak heeft gedaan, hetgeen zeer ongebruikelijk is. Zulks in overeenstemming met het pleidooi van de VVAB.
[Meer lezen]
 

Open brief aan de burgemeester

De VVAB heeft een open brief geschreven aan de burgemeester over de balans in de binnenstad. Volgens de VVAB is het 5 voor 12. Maatregelen zijn nu nodig om de balans te herstellen. De brief is als opiniestuk enigszins ingekort geplaatst in Het Parool van 11 april j.l.
[Meer lezen]
 

Email this to someone Deel deze pagina!

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Archief

Archief van oude nieuwsberichten:
[Archief 2015]
[Archief 2014]
[Archief 2013]
[Archief 2012]
[Archief 2011]
[Archief 2010]
[Archief 2009]
[Archief 2008]
[Archief 2007]
[Archief 2006]
[Archief 2005]
[Archief 2004]
[Archief 2003]
[Archief 2002]
[Archief 2001]
[Archief 2000]

Postarchief

De VVAB geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse onderwerpen die betrekking hebben op onze statutaire doelstelling. Bekijk daarom ook de uitgegane stukken in ons postarchief.