Het geluksgevoel van de Amsterdammer

Links wethouder Frankfurther (D66), rechts voorzitter Van der Stoel (VVD)
Guido Frankfurther (D66) heeft als dagelijks bestuurder van de deelraad Amsterdam- Centrum een portefeuille met verkeer, parkeren, openbare ruimte en monumenten. Tijdens de college-onderhandelingen verklaarde GroenLinks te willen bezuinigen op de uitgaven voor de openbare ruimte. Voor Frankfurther klonk dit als een vloek, maar gelukkig voor hem kwam GroenLinks niet in het college.

"GroenLinks zag de uitgaven voor de openbare ruimte als een luxe. Wij hebben daar tegen ingebracht dat er al een onderhoudsachterstand is van 45 miljoen euro. Kijk maar eens naar de Marnixkade. In ieder geval zal het beleid van de wethouders Guusje ter Horst en Bea Irik van de centrale stad en van ontwerper Simon Sprietsma worden doorgezet. Het Handboek Openbare Ruimte waarin dat beleid is vastgelegd blijft ook bij ons op tafel."

De deelraad Amsterdam-Centrum zal moeten beslissen over de vraag of de kroonlantaarn weer in het stadsbeeld komt. "Dat wordt geen moeilijke, maar een aardige discussie. Dit jaar zullen we daar een besluit over nemen. Ik ben voor plaatsing van kroonlantaarns, maar dat hoeft niet in de hele binnenstad te gebeuren. De kroonlantaarn kan in elk geval bijdragen aan het verfraaien van de openbare ruimte. Ik ben er van overtuigd dat mooie pleinen en straten ook een bijdrage aan de economie van Amsterdam leveren. Ze lokken investeringen uit. Bovendien bevordert een fraai stadsbeeld het geluksgevoel van de Amsterdammers."

Frans Heddema

Zie ook: Stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel: "Strengere overheid in de binnenstad".

(Uit: Binnenstad 194, juli 2002.)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.